Over ons

Da Vinci Bedrijfsopleidingen & Trainingen heeft als CEDEO erkende opleider ruim 15 jaar ervaring met het scholen van groepen medewerkers in Bbl-maatwerktrajecten. Door steeds op zoek te zijn naar mogelijkheden om bedrijfsgerichte MBO scholing beter inpasbaar te maken hebben wij diverse  oplossingen voor u operationeel beschikbaar.

Wat zijn bedrijfsgroepen
Da Vinci College biedt bedrijven en instellingen de mogelijkheid om eigen medewerkers op te leiden in bedrijfsklasverband. Uw eigen maatwerk MBO-opleiding die met financiering van de overheid vormgegeven kan worden. Deelnemers worden bij voldoende resultaat beloond met een officieel MBO-diploma.

Aanleiding
Goede mensen werven is vaak een probleem. De toenemende krapte op de arbeidsmarkt zal dit probleem in de toekomst nog verergeren. Met de juiste aandacht voor persoonlijke ontwikkeling binnen uw organisatie kunt u ervoor zorgen dat nieuwe maar ook bestaande medewerkers het gewenste niveau krijgen en behouden.

Samen kan het beter De inbreng van u als opdrachtgever vormt een belangrijk aspect van de bedrijfsgerichte inkleuring van het opleidingstraject. In overleg met het Da Vinci College wordt er tijdens de interactieve cursussessies ruimte gereserveerd voor gastsprekers uit het eigen bedrijf. Integratie met uw interne bedrijfscursussen en/of het bedrijfsspecifiek maken van het lesmateriaal behoren eveneens tot de mogelijkheden. Om de bedrijfscultuur te waarborgen, zal de docent/trainer een korte stage lopen binnen uw bedrijf. Op deze wijze kunnen praktijk en theorie nog beter op elkaar afgestemd worden. Centraal staat de ontwikkeling van uw medewerker in de dagelijkse praktijk van het beroep; de beroepspraktijkvorming.

Beroepspraktijkvorming
De opleiding krijgt vorm via de beroepsbegeleidende leerweg (bbl). Kenmerkend voor de bbl is dat de opleiding zeer praktijkgericht is. Aan de hand van een gestructureerde ontwikkelcyclus wordt uw medewerker uitgedaagd het beste uit zichzelf te halen. De leidinggevende van de deelnemer wordt hier intensief bij betrokken. Op deze wijze snijdt het mes aan twee kanten en kunnen we spreken van een “lerende organisatie”. Niet alleen de van belangzijnde kennis en vaardigheden spelen hierbij een rol maar juist ook de ontwikkeling van de juiste beroepscompetenties op meerder niveaus binnen uw organisatie.

In company en afstandleren
Medewerkers voelen zich het meest op hun gemak in hun eigen werkomgeving. Daarom zijn wij groot voorstander van opleidingen binnen het eigen bedrijf. Dat stimuleert en motiveert de groep en komt de resultaten ten goede. Naast de fysieke bijeenkomsten worden de opleidingsprogramma’s vorm gegeven met behulp van afstandleren. Zo bieden wij u de mogelijkheid van online virtuele lessessies die uw medewerker vanaf zijn eigen PC kan volgen. De opleidingstrajecten worden afgerond met landelijk erkende examens. Ook deze examens kunnen binnen het eigen bedrijf worden afgenomen. Dit alles heeft uiteraard tot doel uw medewerkers extra te motiveren en daarmee de effectiviteit van het opleidingstraject te verhogen.

CEDEO-erkenning
Het Da Vinci College is sinds 2006 een CEDEO erkend opleidingsinstituut. De erkenning geldt zowel voor maatwerkopleidingen als voor open inschrijfcursussen. Het onafhankelijke instituut CEDEO voert periodieke onderzoeken uit naar de klanttevredenheid van de afnemers. Het Da Vinci College voldoet ruimschoots aan de gestelde criteria.

Cedeo rapport inzien? Klik hier...
Cedeo certificaat Klik hier...